In eerste instantie wilde ik vakantie modus schrijven, maar bij nader inzien klopt dat niet helemaal. Ze hadden op school bedacht dat ze hun leerlingen wel een beetje vroeg konden activeren en derhalve een afhaalmoment van benodigde spullen tussen acht en tien uur gepland. ‘s Morgens.

Ik vind dat dus best vroeg en moest nog wel enige moeite doen om het hele spul op tijd in de kleren te krijgen zodat we om kwart voor tien konden vertrekken. De missie slaagde wel en de oudste twee kwamen met volle tassen terug van een bezoekje aan het klaslokaal.

Om de flow er in te houden deden we daarna netjes binnen de quarantaineregels een broodjesdate bij schoolvriendjes en gingen daarna met een kleine tussenstop door naar de speeltuin. Het was er echt prima weer voor.

Er werd naar hartelust gegleden, gerekstokt en vooral geschommeld. Toen er nog wat bekende kids de speeltuin in kwamen wandelen was het feest helemaal compleet en ik was sowieso verrast over hoe fijn er samen gespeeld werd.

Mijn rol als politie-agent neemt soms namelijk verontrustende vormen aan en dat was tot het speeltuin moment niet anders geweest. Het buiten uitlaten was dus een prima ingeving.

Nadien was er thuis wel weer gewoon gedoe hoor, geen zorgen. Maar toen hadden ze wel mooi twee uur buiten gedold en daarnaast in ieder geval een rondje gefietst. En niet onbelangrijk; ik schoot dit heerlijk zoetsappige kiekje. Toch leuk.