Toen ik in 2012 begon aan de reis die het moederschap heet, had ik alle invloed op wat mijn spruitje(s) aantrokken. Een baby geeft doorgaans weinig voorkeur aan voor wat betreft de kledingkeuze en lekker traditioneel was in verantwoordelijk voor het overgrote deel van de garderobe van de kids.

Het duurde ruim drie jaar, vanaf dat moment bepaalde de toen dreumesdochter zelf wel wat ze aantrok. En als iets haar niet aanstond (en staat) kwam het de kast simpelweg niet uit. Haar jongere zusje is uit zo’n beetje hetzelfde hout gesneden en zo kan ik me vrijwel dagelijks verbazen over de wonderlijke combi’s die de meiden dragen. Ik hou er van.

De groepvierzoon vond het lange tijd allemaal prima wat hij aankreeg. Zolang het maar soort van lekker zat. De laatste tijd echter, worden zijn voorkeuren ook steeds specifieker. Hij heeft bijvoorbeeld definitief ontdekt dat joggingsbroeken veel lekkerder zitten dan andersoortige broeken en wil nu niets anders meer aan.

Ook binnen de joggingsbroeken heeft hij zijn voorkeuren en ik nam me daarom voor deze maand maar eens wat extra exemplaren van zijn favoriete broek te gaan organiseren. Qua truien is hij vrij simpel: hij wil een sweater. En dan graag niet in een al te opvallende kleur, want dan is het niet cool.

De jas die hij op deze toch bijzonder leuke foto draagt is eigenlijk ook niet goed. Hij zit namelijk te wijd. De col weet hij dan weer wel te waarderen. Qua haarstijl zou hij zijn haar het liefst deels los dragen, ikzelf zou een zogenaamde ‘manbun’ prefereren (uit praktische overwegingen trouwens). De paardenstaart is het compromis.

Heel soms twijfel ik opeens een beetje aan het voorkomen van mijn span. Geheel conventioneel zien ze er in ieder geval niet uit en dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar zou ik ze niet een beetje meer moeten sturen?

Daar stop ik dan vervolgens ook snel weer mee. Ze mogen gewoon lekker zelf weten wat ze dragen, zolang het maar zo’n beetje aan de hygiëne regels voldoet en soort van adequaat is bij het seizoen. Bovendien, al zou ik ze meer volgens geldende normen willen laten verschijnen, ik zou het niet eens voor elkaar krijgen.