Hoezee, euforie, het is gebeurd. De peuterdochter had haar eerste schooldag. Het heet weliswaar nog oefenen, maar ze draaide volgens mij als volwaardige kleuter mee, dus ik reken het goed.

Een klein beetje spannend vond ze het wel, maar volgens mij had de peuterdochter er vooral heel veel zin in. Voor mij gold precies hetzelfde. Het ochtendgebeuren verliep tamelijk soepel, het enige aandachtspunten was dat de peuterdochter niet al te veel at.

Eenmaal bij school was het even zoeken naar wat handig is qua locatie om fietsen neer te zetten en hoe welk kind precies moet lopen. Door alle coronamaatregelen mogen we als ouders sowieso niet meer op het schoolplein komen en ook het door elkaar lopen van verschillende jaargroepen probeert men te vermijden. We wachten nog even af de wegbrengmethode zich uitkristalliseert.

Ook al door de maatregelen mochten we ons peutermeisje afgeven bij het hek. In theorie hadden we deze allereerste keer mee naar binnen mogen gaan, maar omdat dat eenmalig is, leek het me verwarrend om dat te doen. In plaats daarvan kwam de bijenjuf ons meisje van het schoolplein plukken.

Het voelde wat onwennig om alle drie onze gupjes op school te hebben, maar ik kan er zeker wel aan wennen. Ik genoot van mijn ochtend en net toen ik me af begon te vragen hoe het toch zou gaan kreeg ik een foto van mijn blije peuter in de huishoek toegestuurd.

In de huishoek

De man mocht de ophaalexercitie aan het eind van de dag doen, want ik ging werken. Ook dat is even zoeken. De peuterdochter besloot om maar meteen het maximale uit haar dag te halen. Ze nam meteen een nieuw vriendinnetje mee. Ik ga er maar vanuit dat dat een goed teken is.

Op het moment van schrijven heb ik nog geen verslag van de peuterdochter zelf gehad, toch meen ik te kunnen constateren dat alles goed verliep. En hoewel ik extra ga genieten met de dagen die ik volgende week thuis met ons meisje ga doorbrengen, had ik het ook prima gevonden als ze vanaf maandag al naar school zou gaan.

We wachten echter nog een weekje, en donderdag gaat ons peutermeisje in de leer bij de andere bijenjuf. Het spits is alvast succesvol afgebeten.