Het blijft leuk, bloggen over een verjaardag. Wat kwamen er veel felicitaties, supertof! Veel dank daarvoor. Ook de tweede lockdown verjaardag van onze jongste gup was voor haar prima geslaagd.

Voor mij begon de dag al tamelijk vroeg, de rest van het gezin deed lekker rustig aan. Rond de middag kwam ik thuis en was het tijd voor chocoladebollen en videobellen met opa’s en oma’s. Er was een mooi cadeau met de post gekomen en het gebak was heerlijk.

De kersverse kleuterdochter kreeg een set playmobil en dat leidde tot inspiratie bij alle drie de kids. Ik vind het zo heerlijk om te zien dat ze met zijn drieën zo fijn kunnen spelen. Op die momenten vergeet ik geheel dat ik toch ook wel heel vaak als politieagent moet optreden.

Ze speelden dus met de nieuwe playmobil en ook de schleichbeesten kwamen weer tevoorschijn. Vervolgens gingen ze nog even naar buiten en om vier uur bekeken we een heuse kinderopera. De meisjes waren even geboeid en keken daarna met een half oog verder. De groepvierzoon vond het prachtig. Hij bekeek de voorstelling twee keer achter elkaar vrijwel ademloos. Zo kregen we zelfs nog een beetje cultuur in de dag.

Mooi was het dat de groepvierzoon zo geboeid was door de kinderopera. En ook tof trouwens dat men het als alternatief op het gebruikelijke festival als streaming lieten zien. Zo hebben we weer eens voor wat verbreding van de kennis gezorgd en de groepvierzoon kennende ook voor inspiratie.