Bij een negatieve test zouden de meisjes op woensdag in principe weer dingen buitenshuis kunnen gaan ondernemen. De bijenklas van de kleuterdochter was weer open en in de middag wilden we de hele handel naar de Sportstuif brengen. Helaas liet de testuitslag nog wat op zich wachten en waren de meisjes ‘s ochtends nog thuis.

Ik was net aan het nadenken over koffie toen de appgroep van de groepvierklas ontplofte. Er bleek ook daar een kindje positief getest en de kids moesten in quarantaine. Ze moesten ‘per heden’ gehaald worden. Op zo’n school gaat het virus dan toch als een soort lopend vuurtje…

Terwijl ik samen met de groepvierzoon naar huis fietste ontving de man de testuitslag. De ene bleek negatief, maar de ander positief… Dat had ik niet perse zien komen. Nu moesten we dus allemaal in quarantaine.

Het kostte even wat moeite om de kids uit te leggen dat een positief resultaat in deze een negatieve consequentie heeft. En ik moet zeggen dat het me ook wel even kostte om te wennen aan het idee van binnen blijven en daar dan weer positief over te zijn.

Toch is dat wat ik ga proberen. We kunnen er niets aan doen, dus doen we het er maar mee. Ik ben wel erg benieuwd hoe de GGD ons gaat instrueren, in verband met mijn gevaccineerde status. Vooralsnog zadel ik mijn collega’s met mijn diensten op. Sorry!!

Het mocht de eerste keer zijn dat we in quarantaine gingen, we pakken het meteen wel effectief aan. Hopelijk kunnen we er zo snel mogelijk weer uit. Tot die tijd mogen fruitmanden, chocolade en ander moodfood contactloos bezorgd worden 😉.