Als het allemaal meezit, hadden wij op deze eerste maandag van de meivakantie onze laatste hele quarantaine dag en mogen we ironisch genoeg op 4 mei uit onze relatieve beperking. Ik schrijf hier zeer bewust relatief want ik wil geenszins een vergelijking maken met de gebeurtenissen die we ‘s avonds collectief herdenken. Dat dat even duidelijk is.

Of we de quarantaine op mogen heffen hangt af van het al dan niet positief testen op covid van de nog positief geteste leden van ons huishouden. En om dat uit te zoeken begaven we ons maar weer eens richting teststraat. De man zou de man niet zijn als hij niet ging hardlopen en omdat we een beetje beweging voor de oudste twee wel een goed idee vonden, gingen zij ook mee.

De kleuterdochter vond het testen eerder niet zo’n punt, oefende eerder op de dag uitgebreid op mij maar bleek eenmaal op locatie niet meer zo’n zin te hebben. Alle hulde voor de medewerkers van de GGD die alle tijd voor ons meisje namen en uiteindelijk verliep het getest gelukkig wederom zonder drama.

Later vertelde de kleuterdochter dat ze naar een film had gekeken over ratten, er stond een tv-tje waarop Disney film ratatouille werd afgespeeld, en ergens verdenk ik haar ervan dat ze een beetje heeft gerekt om naar de film te kunnen kijken. Geef het kind eens ongelijk.

Na de hele test toestand namen we een toeristische route naar huis. We zagen paarden, een specht, runderen en gingen onder een vrij spectaculaire snelwegspaghetti door. Ik raakte zelfs geïnspireerd om zelf eens te gaan hollen in die omgeving en dat lijkt me toch wel iets zeggen.

Ik verwacht eigenlijk dat ook deze testen negatief gaan uitvallen en dat wij op dinsdag dus weer ‘cleared’ zijn van deze Corona ellende binnen het gezin. Ik hoop het ook heel erg want ik wil best bekennen dat het continu kids om me heen haar mentale tol begint te eisen. Het voelt een beetje alsof ik continu overprikkeld ben en kan eigenlijk niet meer zoveel ‘mamma’ horen.

Duimen dus maar. Voor drie negatieve test uitslagen. Dan kan ik me woensdag weer eens met ‘zuster’ laten aanspreken.