Vrijdag was onze laatste werkdag, de man draaide een werkweek van bijna vijftig uur en rondde zaterdagochtend heel vroeg zijn laatste dingen af. Ook ikzelf had een intensieve week en kon het niet laten om de laatste werkzaamheden op een nogal onchristelijk tijdstip uit te voeren.

Vervolgens ging op zaterdagochtend de wekker te vroeg maar toen hadden we wel vakantie. Het vertrek bij een vakantie is altijd een hele toer dus we moesten nog wel even aan het werk. Desondanks mocht het de pret niet drukken.

Samen met de groepvierzoon haalde ik de auto op, vervolgens ook autostoeltjes* en daarna pakten we spullen in. De man maakte lijstjes en zorgde voor de voorbereiding en het opruimen. Ik deed spullen in koffer en tassen en voorzag daarna een stel mannen van koffie en appeltaart.

De man ging immers weer eens op de fiets en had wat vrienden bereid gevonden hem een stukje op weg te helpen. Rond de middag had ik de auto ook vertrekklaar en ging ik met de kids via de speelgoedwinkel op pad.

Ik was blij dat we maar tot Dalfsen moesten en laste zelfs nog een McDrive snackstop in. Ik was namelijk eigenlijk echt een beetje te moe voor autorij activiteiten. Eenmaal op de plaats van bestemming gingen de meisjes direct spelen met een grote opblaasbare eenhoorn en wist de groepvierzoon feilloos de weg naar zijn eerder gemaakte Lego auto’s. De vakantie kon beginnen.

Opa en oma kwamen een paar uur na onze aankomst ook thuis en de man kwam nog een uur daarna aangesjeesd. Op zondag deden we een dag lekker rustig. Welverdiend, zo vonden we. We zochten een groot speelterrein met terras op en sloten de avond af met een bbq.

Heerlijk, nog een hele week voor de boeg!


* met wederom grote dank aan Paul en Alisia