Ruim drie jaar geleden brachten we al eens een bezoek aan het huis van Hilde bij het station van Castricum, dat was destijds erg leuk en vandaar dat we vonden dat we dat nog wel eens konden doen. Vooral toen we erachter kwamen dat men de boel daar wat veranderd had.

Afgelopen zondag hadden we na een feestje ter eten van het jubileum van mijn ouders op zaterdag niet bijzonder veel te doen en konden we ons voornemen in de praktijk brengen. Tot onze grote vreugde zijn museumjaarkaarten er inmiddels ook geldig, we kwamen makkelijk binnen.

De collectie van het huis was inderdaad anders opgezet en heerlijk interactief geworden. En hoogtepunt was het onderdeel waarbij er voor archeoloog gespeeld kon worden. Men heeft een zogenaamde beerput die zich in de middeleeuwen in het centrum van Amsterdam bevond geleegd en de inhoud ervan moet gesorteerd worden.

Spannende dingen zijn er niet meer echt te vinden, maar, zoals de begeleider zei, dat geeft niet want het gaat juist om dingen te ontdekken uit het alledaagse leven.

En dus sorteerde we pitten, takken, schubben, stukjes hout en weet ik al wat meer en leverden daarmee een bijdrage aan het ontrafelen van onze geschiedenis. Ik vond het cool.

Ook de man en kids waren er wel van gecharmeerd. Na al het sorteren konden we ook nog koffie drinken. Intussen werd er dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid te verkleden. Wederom een leuk uitje en wederom voor herhaling vatbaar.