De wekker moest op zaterdagochtend wederom gezet worden. Om negen uur zou de koerier voor de deur van het hotel staan om onze spullen op te halen. Die moesten dan dus wel ingepakt zijn en klaar staan.

Om kwart over acht ging de telefoon de Oekraïense chauffeur met zijn busje uit Polen ingehuurd via een Duits koeriersbedrijf klaar stond. De man ging snel naar beneden om de fietsen in te laden en ik ontfermde me over het inpakken. Daar ben ik inmiddels gelukkig goed in.

Het was nog even goed nadenken welke dingen er écht niet mee mochten met de koerier en die we dus zelf in de trein moesten gaan meesjouwen. Uiteindelijk is het geloof ik redelijk gelukt, aan het eind van de dag miste er alleen een kind een tandenborstel.

Gedurende het gehele inpak proces zaten de kids in bad. De meisjes in de ene kamer samen met hun nieuwe playmobil zeemeermin en eenhoorn. De groepvijfzoon aan de andere kant, met de iPad. Dat had ie wel verdiend na 675 kilometer fietsen.

Na het badderen en het eerste deel van de logistieke operatie hobbelden we nog even kort Neurenberg in voor wat laatste boodschapjes en aten daarna een broodje op de Hauptbahnhof. Om 1119 stapten we in de ICE die ons in vierenhalf uur naar Düsseldorf zou brengen.

Het was weer eens een vreemde gewaarwording om in betrekkelijk korte tijd zo’n beetje de gehele fiets afstand terug af te leggen. En vooral toen de trein snelheden van rond de driehonderd kilometer per uur haalde, besloot ik dat ik toch meer van de bescheidener tempo’s houd. Ik werd er werkelijk een beetje misselijk van.

In Düsseldorf aten we wat, zagen we nog een zeer vreedzaam verlopende Corona demonstratie voorbijkomen en zo aan het begin van de avond begonnen we aan het laatste stuk van de terugreis. We kwamen wederom langs bekende stations, het is echt heel grappig om op allerlei gekke plekken te kunnen roepen dat je er fietste.

Uiteindelijk waren we tegen acht uur thuis en ook dat is weer lekker. Het huis werd intussen schoongemaakt door de schoonmaakster en onze lieve buren zorgden voor een warm welkom met een gezellig briefje en brood, melk en eieren.

Als het goed is komen dan op zondagochtend vroeg onze spullen en fietsen aan. Die kunnen we gaan opruimen en daarna begint het gewone leven weer. Met een hele berg aan nieuwe herinneringen.