Dit extra lange weekend stond al een tijdje op de agenda. De man vond een tijd geleden al een hardloopevenement in de buurt van zijn ouders waar hij graag aan deel wilde nemen. En hij schreef de groepdriedochter en mijzelf ook maar in.

De run heeft met ‘diepe hel Holterbergloop’ een nogal verontrustende naam zo vond ik. Maar goed, tien kilometer draven op een slakkengangetje door een bos kan ik eigenlijk altijd wel waarderen. Dus ik ga gewoon voor genieten op zondagmiddag.

Omdat we toch naar het noorden gingen en we nog kaartjes hadden voor het Dolfinarium, we kochten ze al ergens begin 2020, besloten we maar eens wat dingen te combineren.

Voor de gelegenheid hadden we maar weer eens een auto gehuurd. Toen ik die zaterdagochtend op het vliegveld ging halen, moest ik lachen. De dame achter de balie vertelde me erg enthousiast dat we een upgrade kregen. De man reserveerde geloof ik een Seat en schijnbaar had de verhuurmaatschappij zoiets niet staan. En dus kreeg ik een rode Mercedes c-klasse mee.

Ik werd bijzonder verwachtingsvol aangekeken bij de vreugdevolle mededeling. Ik heb maar gedaan of ik het leuk vond. Het was in ieder heel grappig. Het betreffende vehikel is wat mij betreft werkelijk vreselijk, maar het rijdt prima.

Ons dagje dolfinarium was wat nat en koud en tegelijkertijd ook erg leuk. De zeeleeuwen en de walrussen maakten het meeste indruk, roggen aaien was tof en de dolfijnen vielen me in alle eerlijkheid wat tegen. En het was natuurlijk gewoon leuk om de opa’s en oma te zien.