Zoals wellicht al wel duidelijk was, zit de groepvijfzoon in groep vijf en daarmee is er deze Sinterklaastijd een nieuwe fase aangebroken. Om te beginnen weet hij nu van ‘het grote geheim’. Dat is opzich al een komische toestand.

Hij realiseert zich heel goed dat de meisjes niet op de hoogte zijn, maar kan het soms niet laten om nogal opzichtig te knipogen of net iets te hard al fluisterend een vraag te stellen. Grappig genoeg hebben zijn zusjes daar werkelijk in het geheel geen erg in, dus tot nu toe hebben we leuke onderonsjes.

Vanaf groep vijf worden er ook op surprises gemaakt voor elkaar. Tot mijn positieve verbazing kwam er een paar weken geleden een getrokken lootje en een envelop met vijf euro mee naar huis. Daar moest een cadeau van worden gekocht. Mooie methode wat mij betreft, want zo wordt er niemand financieel voor het blok gezet.

Met het grote knutseldeel heb ik me in het geheel niet bemoeid. Dat leek me een uitstekende taak voor de mannen in ons huishouden. De groepvijfzoon had bedacht dat hij iets ‘met dozen’ wilde maken en aangezien op zijn getrokken lootje iets over kleine vosjes stond, was het knutselonderwerp snel bedacht. Ik hoop maar dat er niet werd gedoeld op de vlindersoort.

Na een paar uur knippen en plakken kwamen de heren weer boven met een mooi object. De dag erna werd er geschilderd en zo ontstond deze eerste surprise tamelijk soepel. We zullen ons morgen nog even buigen over een gedicht en kunnen dan alleen maar hopen dat degene voor wie de surprise is er ook blij mee is.