Nou, ik heb dus een idee. Zullen we dan maar een periode van hibernation inlassen? Lekker een paar weken terugtrekken en alleen maar slapen. Heerlijk lijkt het me. En dan wakker worden als er weer wat meer licht is. in letterlijke en figuurlijke zin.

Dan kan die hele omikron toestand intussen een beetje overwaaien en valt het wat minder op dat de feestdagen en geplande vakanties weer eens niet doorgaan.

Er is wat mij betreft een club mensen die in die tijd dan juist wel extra aan het werk moet. Laat ze in Den Haag namelijk nog even goed nadenken over dat regeerakkoord waar ze mee kwamen.

Want echt, ik snap dat de stijgende zorgkosten bepaald zorgelijk, pun intended, zijn. Maar om daar dan geheel visieloos* het voornemen om de stijging van de kosten te beperken in te knallen is nogal tegen het zere been van de toch al over belaste zorg.

We moeten echt gaan nadenken over hoe Corona aan te pakken. Over hoe de zorgkosten in het algemeen kunnen worden beperkt door bijvoorbeeld preventie en misschien moeten er zelfs wel ingewikkelde ethische keuzes worden gemaakt.

Maar het kan niet zo zijn dat er visieloos wordt geroepen dat het goedkoper moet. Zeker niet met de huidige Corona dreiging en als er tegelijkertijd casussen bij ons zijn waar we verplicht, door diezelfde overheid, zorg aan moeten leveren maar waar we eigenlijk niet voor toegerust zijn.

Voelt u de frustratie?

Daarom dus die winterslaap. Lijkt me heerlijk. Maar ja, ik ben verpleegkundige. Ik mag helemaal niet in winterslaap. Het weekend is wel vrij, ik ga dus maar voor powernap!


* wellicht is geheel visieloos wat gechargeerd gezegd hoor. Maar het voelt wel zo…