Op het moment dat ik dit schrijf is het nog een half uur 2021. De meiden liggen in bed nadat de oudste van die twee tot half elf naar mindf*ck mocht kijken. De man en de groepvijfzoon bouwen nog even aan de Italiaanse Lego auto. Zelf ben ik een beetje groggy, want ik sliep alvast een paar uur.

Het is dus nog oudjaar, dat geeft reden tot terugblikken. Ik publiceer dit stukje echter pas morgenvroeg, en dan moet er juist vooruitgekeken. Een beetje van allebei daarom.

Het was een bewogen jaar waarin ons gezin een vrij stabiele basis bleek. We zijn met zijn vijfen behoorlijk druk, maar het past meestal aardig. De man en ik vonden een aardige verdeling en met het groter worden van de kids gaat alles net een beetje makkelijker.

We hadden het goed samen en misten daarbij wel vaak de rest van de familie. We kijken erg uit naar weer gewoon en ongedwongen bij elkaar kunnen zijn. Ook hoop ik dat 2022 het jaar wordt dat we wat praktische orde kunnen scheppen in wat chaos. Opruimen it is!

De grote beweging zat hem voor mij dit jaar in de verpleegkunde. Het begon met heftige Corona toestanden, toen zwaar weer op ‘mijn PG’, daarna een nieuwe rol en daar dan ook een weg in zoeken.

Ik heb veel stappen gezet dit jaar, maar er zijn er ook nog veel te maken. Vakinhoudelijk en zeker ook zoekend naar het evenwicht tussen werk en thuis. De overgang naar 2022 is in deze prachtig symbolisch want het voelt alsof ik op het punt sta om een stap of misschien zelfs wel een sprong te maken.

Voor dat gaat gebeuren gaan we eerst samen opladen. Mijn heerlijke man plande een trip die de gemoederen al een paar dagen bezig houdt. Ik heb geen idee waar we heen gaan en ik vind het zo tof.

Voor ik daar aan begin, begin ik het nieuwe jaar dan toch weer met een dagje zusteren. Aan mijn rug is goed te voelen dat het de laatste weken allemaal wat veel was en mijn voornemen is dan ook vooral om daar iets aan te doen. Met de praktische uitvoering daarvan zal ik u niet vermoeien, maar ik heb er zin in.

Rest mij verder weinig dan alle Beeing around lezers het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen. Met hopelijk weer veel bloginteractie.

Vier het leven 💕🎉🍾