Om maar eens een lekker betekenisvolle titel aan dit stukje te geven. Want na de eerste dag van onze mystery-trip kan ik wel stellen dat deze reis hoe dan ook een bestemming opzich is. Wat een heerlijk avontuur.

Na de laatste dag zusteren op één januari, ging ik bij thuiskomst vrijwel direct door naar een teststraat. Voor de bestemming die de man koos was een negatieve test nodig. De rest van de dag bestond uit allerlei opruim- en inpakactiviteiten en zoals het ons betaamd lagen we te laat in bed. Ik geloof zelfs niet dat de man meer dan twee uur geslapen heeft. Er moest werkelijk nog van alles.

De mysterieuze reis begon vrij vroeg. De laatste dingen werden ingepakt en we stonden tot onze verbazing geheel volgens planning om kwart over acht bij de bus. Het geheel begon met nog een rondje sneltesten en daarna ging het door naar het station.

In de trein naar Venlo, van daaruit naar Düsseldorf en daarvandaan weer verder met een ice trein naar München. Eigenlijk is zo’n reisdag niet bijzonder spannend, maar door dat we niet precies weet waar het heen gaat en er echt heel uitgebreid meegeleefd wordt door allerlei mensen was het werkelijk een heerlijke dag.

Het hielp ook dat de kids al het getrein echt prima doen. Natuurlijk kijken ze teveel naar schermen, maar dat doen de man en ik ook. De dag verliep geheel volgens de planning van de man en tegen vijf uur kwamen we in München. Daar hadden we een paar uur om wat te eten en tamelijk per ongeluk vonden we lekkere currywurst op de prachtige Marienplatz.

Rond acht uur zouden we weer verder treinen en we bleken in de slaaptrein richting Florence te mogen stappen. Een slaaptrein, hoe tof is dat. De kids hebben eindeloos gestuiterd alleen al over het idee. We hebben een zogenaamde couchette met daarin zes bedden. We liggen met drie boven elkaar.

Rond half zes zal morgen de wekker gaan. Om zes uur krijgen we ontbijt en tegen half zeven zullen we dan in Florence arriveren. Echt heel leuk, die stad staat al een paar jaar op mijn lijstje en deze reis is werkelijk een feestje op zich.