Care4moving

`Zorg voor jezelf - zorg voor beweging'

Dat is wat ik in gedachten heb bij Care4moving. Ik hou van sport en bewegen. Ik vind het heerlijk om buiten te lopen of te fietsen en te merken dat het steeds een beetje beter gaat. Ik vind het ook erg leuk te zijn om heel fanatiek bezig te zijn met een partijtje basketbal. Technische onderdelen boeien me daarnaast mateloos, als je een klimbeweging net iets anders uitvoert kun je opeens wel bij de volgende greep of als je je racket net iets draait mik je de tennisbal niet in maar over het net.

Logisch dus dat ik bewegingswetenschappen ging studeren. En daar werd de fascinatie voor het menselijk bewegen alleen maar groter. Want wat zit een lichaam wonderlijk in elkaar, wat is de aansturing ingewikkeld, wat kan er veel fout gaan en hoe fantastisch is het aanpassingsvermogen.

En er is meer. Voor mij is bewegen onlosmakelijk verbonden met hoe ik me voel. Natuurlijk is er het geijkte `bewegen is gezond’, en als je gezond bent zul je je (doorgaans) beter voelen dan wanneer je niet gezond bent. Nog zo’n uitdrukking is `rust roest’, het lichaam moet gebruikt worden om in conditie te blijven. Wat ik heel mooi vind om te ervaren is dat beweging ook een grote invloed heeft op mijn mentale welzijn. Ben ik goed in conditie en sport ik regelmatig, dan steek ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel.

Het heeft me verbaasd hoeveel moeite het me kostte om na de geboorte van mijn peuterzoon en dreumesdochter weer een beetje in conditie te komen. Dat ging veel minder makkelijk dan ik had gehoopt en gedacht. En dat terwijl je toch zou zeggen dat ik met mijn achtergrond precies zou weten hoe dat moet.

Met deze ervaring in gedachten ontstond langzaam het idee voor Care4moving. Ik wil mensen helpen om in beweging te komen en op die manier beter voor zichzelf te gaan zorgen. Ik wil uitvinden wat mensen beweegt en hen motiveren om dat ook in te zetten. Ik wil meedenken met mensen die wel willen bewegen, maar geen idee hebben hoe dat aan te pakken. Mensen helpen die steeds heel fanatiek in de sportschool beginnen, maar dan afhaken omdat ze daar niets aan vinden.

Dat kan op allerlei manieren. Ik ga graag mee sporten, hartstikke leuk. Ik denk echter dat het belangrijk is om niet zomaar te beginnen. Ik wil eerst weten wat je doelen zijn, wat je wilt bereiken. En ook wat de beperkingen zijn. En wat vind je leuk. Samen maken we eerst een goed plan. Daarna kijken we naar de uitvoering ervan. Ik kan fysiek met je meegaan, coachen op afstand, aanmoedigen, motiveren, wat er maar bij je past.

De komende tijd staat voor Care4moving in het teken van bouwen. Aan een goede website, aan mooie producten, aan veel naamsbekendheid. Via Facebook is Care4moving inmiddels te volgen en te bereiken, en ook de website is nu live:

www.care4moving.nl

Wil je mijn hulp om in beweging te komen, of heb je een  idee waar ik echt mee aan de slag moet. Neem gerust contact op!

 

running-573762_1280