Ziet u dat plaatje?! Met die muis op die kliko? Dat plaatje maakte ik op donderdagochtend van onze kliko.

Vervolgens heb ik gewoon heel blij de deur weer dichtgedaan en heb het beest maar even heel hard genegeerd. Hij (of zij) ging toch nergens meer naar toe leek me. Want, ik zal het maar ruiterlijk toegeven, hier word ik dus nerveus van.

Ik hou gewoon niet van muizen. En dan met name van hun staart krijg ik de kriebels. Volstrekt irrationeel, dat weet ik, maar doe er maar eens iets aan*. Spinnen kan ik veel beter hebben. Ik hoorde trouwens eens dat mensen gemiddeld acht spinnen per jaar doorslikken in hun slaap. Dat zal met muizen vast niet zo snel gebeuren.

Maar goed, een dode muis dus. Op onze kliko. Joost mag weten waar het beest vandaan kwam. Liet een vogel hem vallen? Viel hij van het balkon (hoe kwam hij daar dan op?)? Of wist iemand van mijn muizenangst en dacht grappig te zijn?

Een paar uur later was het beest toch wat verplaatst en zaten er allerlei vliegen bij. Ik besloot dat ik er daarom toch iets mee moest, maar eerst moest de kleuterzoon gehaald worden.

Tot mijn grote vreugde was het beest bij terugkomst verdwenen en aangezien ik ook geen vliegen meer zag, vermoed ik dat een vogel of kat er mee vandoor is gegaan. Waarvoor mijn grote dank. En toch vond ik het idee dat ik voornemens was het beest op te gaan ruimen ook al best heldhaftig.

* Ik zal u mijn eerdere, minder heldhaftige, avonturen met muizen besparen.