Soms kom je toch min of meer per ongeluk bij zulke leuke dingen terecht. Het was weer eens de schuld van Facebook in combinatie met mijn eigen onhandigheid…

Alweer een paar weken geleden deelde boekhandel van Piere op haar Facebookpagina dat er een ‘lees en ontdek’middag zou komen.  Voor kinderen van drie tot zeven jaae over kikker (en pad ontdekte ik toen we er eenmaal waren).

Ik hou wel van dit soort initiatieven en liet weten dat geïnteresseerd was. Dat dacht ik tenminste. Toen ik ik vandeweek weer eens ging kijken hoe het ook al weer precies zat met datum en tijd stond er tot mijn verbazing dat ik daadwerkelijk zou gaan. Ik kan me niet herinneren dat ik daar op geklikt heb, maar het leek me een duidelijk teken. Daar moesten we heen.

Een bevriende medemamma liet ook weten dat het haar wel wat leek en dus togen we met twee mamma’s, twee kleuterjongetjes, twee peutermeisjes, de babydochter een buggy en een kinderwagen per bus richting de stad. Best een exercitie, maar om dit soort dingen daarom niet te ondernemen vind ik stom.

Bij van Piere mochten de kindjes eerst een kleurplaat maken, vervolgens las Bram voor over kikker en pad die elkaar post stuurden en geheel in thema werden er daarna brieven geknutseld. Die mochten in de brievenbus die daar voor de gelegenheid neer was gezet.

Druk bezig!


En wij van de moeders dronken intussen een kopje koffie. Goed geregeld. Natuurlijk schreven we ook adressen, verschoonden luiers, hielpen met knutselen en troostten af en toe een kind. Maar we ruimden niet op en hoefden ook niet al te actief mee te doen. Ideaal dus.

Ik heb me laten vertellen dat er op 13 december wederom een dergelijke activiteit komt. Ik vind het een aanrader!

Bovenste foto: met een heel stapeltje kindjes op pad. De kleuterzoon is trouwens Batman. Vandaar.