De kleuterzoon heeft het er al een tijdje over, in de bijenklas rouleert een zogenaamde logeerbij. Willy om precies te zijn. Het idee van een logeerbeest is dat zo’n geval iedere week met een ander kindje uit de klas mee naar huis gaat en dat zijn avonturen dan in een meegeleverd boek worden beschreven. Daar kunnen ze het dan in de klas over hebben. Helemaal leuk.

Kinderen zijn doorgaans fan van zo’n beest en dat geldt zeker ook voor de kleuterzoon. Sinds hij bij is, is hij logischerwijs fan van die beestjes ‘bijen zijn mijn lievelingsinsecten!’, en met al zijn fantasie keek hij erg uit naar de komst van Willy. Veel ouders hebben in tegenstelling tot hun kinderen eerder een soort haat-liefdeverhouding met de roulerende knuffels. Het is natuurlijk wel wat gedoe, zo’n beest. Zo’n bij kan zomaar ontsnappen en zijn avonturen documenteren is wel een klusje.

Kleuter als ik ben, vind ik Willy wel gezellig. De kleuterzoon was echt helemaal gelukkig dat hij Willy mee mocht nemen, en ik heb keurig mijn best gedaan om af en toe een foto te nemen van zijn belevenissen. Hij had wel een beetje pech, de blije bij, want we hadden echt een wat duf weekend. Het weer werkte niet echt mee en de man was ook nog een dag uithuizig. Gelukkig hield hij wel van bakfietsen en boodschappen doen.

Ik kon het niet laten om Willy nog wat extra dingen te laten beleven. Op zaterdagavond besloot hij nadat de kleuterzoon in slaap viel de boel maar eens zelf te gaan verkennen. Hij haalde eerst het speelgoed van de babydochter overhoop, sliep daarna met verschillende vrouwtjes en hield een verkleedpartij. Daar werd hij natuurlijk hongerig van en hij ging op zoek naar eten. Hij vond chips en honing en in de koelkast zelfs een fles wijn. Daar werd hij wel een beetje dronken van.

Zo had Willy uiteindelijk best een avontuurlijk weekend geloof ik. Ik ben benieuwd over nog meer bijenouders zijn die Willy wat extra laten beleven. Ik hoop op foto’s.