Het Sinterklaastijdperk is definitief aangebroken, want Dieuwertje Blok is weer op tv met het welbekende Sinterklaasjournaal. Schijnt. Want we kijken het hier tot nu toe niet. Het kan zijn dat dat binnenkort verandert omdat de kleuterzoon er echt heel graag over mee wil kunnen praten, maar vooralsnog heeft ie geen idee.

Ik was van plan om daar een verhandelingetje over te tikken. Dat ik het hele Sinterklaasfeest wel heel erg gehyped vind en dat het best iets minder mag. Dat ik het hele Pietenverhaal buitengewoon ingewikkeld vind*. En dat er dan ook nog het punt is dat de hele Sinterklaastoestand in feite een wel heel erg opgeblazen verzinsel is. Ergens vind ik het niet zo kloppen om de boel zo te flessen.

Om mijn verhaal wat op te leuken ging ik op zoek naar een leuk plaatje. In mijn foto’s want persoonlijk is leuker en er komt in ieder geval geen copyright gedoe mee.

Daar was opeens een allerschattigst plaatje van de babydochter. Die daar heel blij lachend zit. Ondanks een wat koortsig koppie en in fijne streepjeskleertjes. U snapt, ik werd afgeleid en vond dat dit plaatje bij mijn stukje moest. Ongeacht het onderwerp. Vandaar.

Kijken jullie naar het Sinterklaasjournaal?

*ik weet prima wat ik er van vind hoor, maar hoe die kwestie uit te leggen aan de kindjes weet ik dan weer niet zo goed