Na een weekje warmdraaien met Dieuwertje en het Sinterklaasjournaal is het dan echt zo ver; hij komt! Op de school van de kleuterzoon en zelfs op het kinderdagverblijf van de peuterdochter zijn ze geheel op de hoogte van het wel en wee van Sinterklaas. Alles is ook al helemaal in thema versierd, dus ze zijn lekker warm gedraaid.

De kleuterzoon is er vooralsnog vrij relaxed onder. ‘Kunnen we gaan kijken waar hij met de boot aankomt?’ Vroeg hij zich wel af. Nu leert Google me dat dat in Dokkum is dit jaar, dus dat gaat hem niet worden. Maar we gaan natuurlijk wel op tv kijken, zitten we ook mooi vooraan.

Het wordt druk de komende weken. De aanwezigheid van de goedheiligman zorgt sowieso voor een wat verhoogde spanning, en er zijn veel activiteiten. Dit weekend komt de beste man dus aan, volgend weekend is het feest op het werk van de man én met familie, het weekend daarop is het al het laatste weekend voor pakjesavond en doen wij iets met Londen en logeerpartijtjes.

Op pakjesavond is het dan ook nog wel leuk om iets te doen en vermoedelijk zijn we daarna dan weer helemaal klaar met de hele toestand.

Behalve voor de kindjes vind ik het ook best druk voor de ouders. Ik voel inmiddels lichte cadeautjesstress*. Voor de kleuterzoon en peuterdochter is het niet zo moeilijk dankzij de firma Lego en playmobil, maar wat geef je een baby? En hoewel ik denk dat we het nog tamelijk bescheiden houden, bekruipt me toch het gevoel van overdaad. Nu al…

En dan is er in de kantlijn ook nog die ‘maatschappelijke discussie’ rond de Pieten. Die is de afgelopen weken weer lekker aangezwollen en gezien de toon die ik hier en daar lees, vrees ik ook dat het een keer uit de hand gaat lopen.

Ik vind het een lastig thema geworden trouwens, misschien wel juist omdat ik er niet zo veel van vind. Ik wil vooral graag aardig zijn in deze, maar aardig gaat het er in de hele discussie al lang niet meer aan toe. Verschillende steden en organisaties hebben ook allemaal verschillende benaderingen, en eigenlijk denk ik dat het voor de kindjes niet echt uitmaakt. Ik ben zelf inmiddels in de war…

Nouja, het is een hele toestand dus. Het Sinterklaasfeest. Ik ga er verder niet meer over zeuren, maar dompel me lekker mee in de gezelligheid. Veel plezier allemaal!

*als er komende week iemand bij een Lush-winkel én in Eindhoven komt (in die volgorde) dan hoor ik dat graag

Foto: de personages waar het allemaal om draait in het Sinterklaasjournaal