Tegenwoordig heb ik zoveel stukjes online staan dat ik voor de zekerheid eerst opzoek of ik de titel die ik in gedachten heb niet al eerder gebruikte. Soms ga ik akkoord met het hergebruik, soms besluit ik iets anders te verzinnen. De oost west van deze keer sluit mooi aan, die kan nog wel een keer.

Thuis is zo slecht nog niet, is de moraal van vandaag. Na twee lange dagen met school en werk en andersoortige afwezigheid at ons gezinnetje zaterdagavond weer samen. Nadat de kindjes gingen slapen, de man en ik mee in slaap vielen en weer wakker werden nestelden wij ons op de bank. Tijd voor een filmpje.

We vonden ‘expedition happiness’ op Netflix. Een documentaire over een stel dat voornemens is met hun hond in een omgebouwde schoolbus van Noord naar Zuid-Amerika te trekken.

Ze komen door de meest prachtige natuur en beleven fantastische avonturen. Ze lopen echter ook tegen veel wrijving aan, met name qua douane en visa en meer van die toestanden. Daarnaast blijkt de hond niet echt bestand tegen het eindeloze reizen en zijzelf toch ook niet echt.

[spoiler alert]

Vandaar dat ze in Mexico besluiten hun reis te staken en terug te gaan naar Duitsland. Best een verrassende wending vond ik. En ook een mooie les, zo gek is een eigen stek en huisje, boompje, beestje toch niet. En een beetje bankhangen op zijn tijd lijkt me in dat kader een prima idee.

Fijn weekend nog!

Foto: via de Facebookpagina van Expedition Happiness