In navolging op de imperiumcrash en de daaropvolgende expeditie naar de MediaMarkt namen we een goede week geleden een besluit over merk en type wasmachine en droger die we willen hebben.

Het klinkt mij logisch in de oren om beide apparaten van één merk te kopen en derhalve besloten wij het anders te doen. Met wat specifieke eisen voor wat betreft wasinhoud en functies van de apparaten in gedachten kozen we voor een AEG en een Bosch.

Daarbij speelde trouwens ook mee dat deze apparaten acceptabel geprijsd waren en er nog het één en ander aan cashback en bonnen te scoren viel. Prijstechnisch was het het gunstigst om de apparaten bij een voormalig online boekhandel te bestellen en zo kwamen afgelopen vrijdag dan ons nieuwe duo in huis.

Door het werkweekend was het er nog niet van gekomen om de units boven op elkaar te zetten, dat deden we daarom op maandagochtend maar. Ik vond het nog een hele toestand want het is nu niet zo dat die apparaten niets wegen, maar het resultaat mocht er zijn.

De wasmachine en droger glommen me enthousiast tegemoet en ik ben vrolijk aan de slag gegaan met het verkleinen van de behoorlijke wasberg. Toch prettig hoor, goed werkend witgoed.

Ze doen hun werk vooralsnog uitstekend maar we moeten ze toch uit elkaar halen. Waarschijnlijk ergens in het logistieke proces is er iets misgegaan met de droger. Hij heeft een flinke buts en er is een verbinding op de bovenplan gebroken.

De man was voornemens het apparaat te repareren met de toe te zenden reserve-onderdeel. Hij wilde dan wel compensatie. Daar kon bedrijf van de obese blauwe man niet aan meewerken en daarom komt er nu vrijdag een nieuwe. Ook goed.

Foto: de man druk met de installatie, ik houd het geheel keurig volgens rollenpatroon vast.