Veurjaar

Zo, hoe was jullie Pasen? Aan het weer heeft het in ieder geval niet gelegen. Wat was het heerlijk zeg.

Wij hadden wat bijzondere Paasdagen. Ik had namelijk werkweekend (lees: vrijdag tot en met maandag drie keer een hele dag en een keer een avonddienst). De man vond dat geheel terecht nogal saai en ging met de kids naar zijn ouders in Overijssel.

Ik vond dat op mijn beurt ook saai, maar het gaf me wel de gelegenheid om te gaan wielrennen en een reuzestapel was weg te werken. De peuterdochter had een buikvirus te pakken en had een bult extra beddengoed en handdoeken aan de toch al richting mount Everfold groeiende wasberg toegevoegd.

Zo ruimde ik tussen de diensten door heel veel op, draaide zeker vijf wassen en vouwde er minstens acht (echt, ik wist niet dat we überhaupt zoveel spullen hadden) weg. Verder fietste ik een rondje buiten, en ook een rondje binnen op een spinfiets.

Op maandagavond kwam het hele spul weer naar huis. De kleuterdochter lag lekker te slapen in de kinderwagen, de groepdriezoon en peuterdochter waren gezellig wakker. De laatste was nog altijd spugende, maar ze eet en drinkt gelukkig ook nog.

Ze hadden het fijn bij opa en oma. Er werd wat geklust, natuurlijk geknutseld, de groepdriezoon verdiepte zich in muizenanatomie nadat er een stel dooie muizen van de vliering kwam* en er werden eieren (en chocoladehazen) gevonden.

In het knutselhuis

Dan gaan we nu verder met de voorjaarsvakantie. De man werkt deze week nog, ik doe woensdag nog een dienst, de kids hebben deze week al vrij. Volgende week hebben we dan ook een paar dagen met zijn allen vrij. Nu dus maar duimen voor meer mooi voorjaarsweer.

*nog goed dat ik niet mee was…

Geef een reactie