Broodjesdag

De herinneringen die de verschillende social media rondsturen zijn toch leuk hoor. Zo af en toe komen er opeens zulke schattige plaatjes voorbij.

Zo kwam de pappa van het jongetje op de foto hierboven een tijdje geleden schijnbaar langs dit plaatje. De peuterdochter heeft een onderonsje met haar peutervriendje. De twee schelen een maand in leeftijd, hebben bijna hetzelfde formaat en om het feest compleet te maken hebben ze allebei dezelfde schattige blonde haartjes.

Vanaf het eerste moment dat we de peutertjes bij elkaar zetten, gingen ze gezellig met elkaar om. Natuurlijk gaat het af en toe mis, maar over het algemeen is de interactie tussen die twee hartverwarmend om te zien.

Omdat die twee het zo gezellig hebben en de peuterpappa en in het ook goed kunnen vinden, houden we op donderdag vaak een broodjesdate. We doen dan een verlaat ontbijt met een pretzel of een croissant. Altijd gezellig.

De afgelopen maanden vielen onze broodjesdates grotendeels in duigen. We deden wel een paar keer een beeldbelbroodje, maar dat is toch geen waardig alternatief. De laatste paar weken konden we gelukkig weer verder met onze traditie en de peuterdochter en haar peutervriendje gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. Broodjes eten en lekker spelen is het devies.

Het zal mij benieuwen of de vriendschap stand houdt als de peuters over een klein jaar kleuters zijn. Maar tot die tijd geniet ik van de broodjesdagen.

Geef een reactie