Filmpjes maken

Het is leuk om te zien dat er deze vakantie echt eindeloos gespeeld wordt. Het is te merken aan de groepvierzoon en kleuterdochter dat ze er lekker veel tijd voor hebben gehad de afgelopen weken.

Ze zijn ontspannen, ze zitten lekker in hun vel en vermaken zich doorgaans prima. Daarnaast wordt er ook gewoon veel ruzie gemaakt hoor, geen zorgen. Dat hoort er schijnbaar nu eenmaal bij.

Tussen het spelen door vindt de groepvierzoon het leuk om te onderzoeken welke Lego sets er nog meer bestaan en in die zoektocht liep hij tegen een zogenaamd stopmotionfilmpje van een Lego avontuur aan. Ik kan me zo voorstellen dat zijn fantasie toen volledig op hol sloeg. De Legofiguurtjes van de groepvierzoon beleven namelijk continu allerlei avonturen en het idee dat dat vastgelegd kan worden moet voor hem werkelijk geweldig zijn.

De man vertelde dat ze zo’n filmpje zelf ook konden maken en tot mijn grote verbazing waren ze met zijn drieën twee uur geconcentreerd aan het werk om zo’n avontuur in stopmotion te gieten. Het resultaat is leuk:

Nadat we filmpjes met geanimeerde LEGO minifigures keken en ik zei: “Dat kan je zelf ook,” was 1+1 snel 2. 📷👷‍♂️ Zo geschiedde

En nu ben ik erg benieuwd of we hier binnenkort een studio moeten gaan bouwen en YouTube kanalen moeten openen 😇.

Geef een reactie