Het was alweer een heerlijke dag. Omdat het niet meer zo vreselijk warm is, kon de man met de oudste twee gaan kanoën. En omdat het wel gewoon lekker weer is, kon ik met de peuterdochter gaan zwemmen.

We vermaakten ons daarmee de hele dag in en om het water. Heerlijk was het. Tussendoor een kop koffie en een ijsje en we sloten de dag af met een heerlijke barbecue.

Vis kruiden

We vonden gister vlees van lokale anguskoeien en scoorden vis bij de visafslag. Omdat we met de auto naar onze vakantiebestemming kwamen kon Carlo de barbecook mee en daarmee zorgden de mannen uit ons huishouden voor een heerlijk maal.

Na het eten las de man uitgebreid voor en toen de kids sliepen deden we gezellig samen de afwas. Toen we een half uurtje zaten begon het weer langzaam om te slaan. Code oranje zo was er al aangekondigd en de buienradar liet weinig hoopgevend nieuws zien.

Oeps…

Toen het toch echt flink begon te onweren plukten we de groepvierzoon en groepdriedochter uit hun werptentje. Die twee kleintjes daar samen vond ik toch maar niets. Achteraf gezien hadden we de man er beter bij kunnen laten gaan liggen.

Onze prachtige tipi tent bleek namelijk niet bestand tegen de plons water die er opeens naar beneden kwam. Alles werd nat. We gooiden vlug wat koffers dicht en stelden wat elektronica veilig en zetten vervolgens het werptentje op in de tipi.

De man ging daar met de oorspronkelijke bewoners liggen en ik vluchtte met de peuterdochter naar een binnen verblijf. We slapen heel saai apart nu dus. We zullen morgenvroeg de schade maar eens bekijken. Avontuurlijk is het in ieder geval wel.