Nieuwe vaardigheden

We leren vanalles deze vakantie. Zo bleek zondagnacht dat we best goed zijn in improviseren. Al met al had bijna iedereen nog een redelijke nacht na het avontuur met de regen in de tent. Zelf sliep ik geloof ik het minst, ik werd afgeleid door muggen.

Op maandagochtend vroeg ik de eigenaar van het lanterfanterterrein of we niet naar een andere tent konden verkassen. Hij vond dat wel een goed idee. Binnen een uur had hij een alternatieve tent spik en span en leverde er ook nog een heerlijke brownie bij. Eind goed al goed, zou ik willen zeggen.

De kinderen leerden ook over zwemmen in buitenwater. Dat er anders dan in een zwembad dan planten tussen je tenen kunnen komen. En heel komisch, ze leerden over afwassen. Want waar onze generatie daar mee opgroeide, is dat voor onze kinderen een volstrekt nieuw concept.

Het is voor hem nauwelijks voor te stellen dat wij eindeloos druk waren met die vaat vroeger. En dus ook niet dat je een kopje om die reden best een paar keer kunt hergebruiken. Zeker op de camping.

Het mooie is wel dat ze alles interessant vinden. De groepdriedochter vindt het geweldig om af te drogen en ondanks de minimale ervaring er mee gaat het haar prima af. Ik vind die gehate vaat opeens best gezellig geworden.

Geef een reactie