Het gaat ook werkelijk altijd hetzelfde na zo’n vakantie. Hoe tof het ergens ook is geweest, deze huismus vindt het toch ook altijd weer lekker om thuis te zijn. En dat geldt geloof ik ook voor alledrie de kids, want ze hebben werkelijk heerlijk gespeeld de hele dag.

De thuisreis zelf verliep in verschillende delen. Te beginnen bij de man die de gehele afstand van Friesland naar Eindhoven per fiets overbrugde. In twee dagen met net als op de heenweg een tussenstop bij zijn ouders.

Voor het autoreizende deel ging het anders. Wij brachten een bezoek aan een camping in het oosten van het land. Ergens in de buurt van Nijverdal verbleven twee(ling) vriendinnetjes van de groepdriedochter met hun moeder in een huisje en daar gingen we langs. Leuk voor de kids, voor de moeders en fijn om een tussenstop te hebben.

Na spelen en pizza en nog meer spelen gingen we rond een uur of half tien huiswaarts. Ik had bedacht dat het hele spul dan lekker zou gaan slapen, maar daar kwam ik mooi bedrogen uit. De groepvierzoon sliep pas halverwege de rit, de peuterdochter twintig minuten voor we thuis kwamen en de groepdriedochter bleef maar gewoon helemaal wakker.

Eenmaal thuis gingen ze gelukkig wel soepel slapen en maakte ik van de gelegenheid gebruik om de auto leeg te maken, de eerste was aan te zetten en vast wat op te ruimen. Vervolgens nog even onder mijn eigen douche en veel te laat lag ik in mijn eigen bed. Dat kan ik dan toch echt waarderen.

De zaterdag kabbelde vervolgens rustig door. Ook de kindjes gingen uitgebreid douchen en vooral haren wassen. Dat was meer dan nodig inmiddels, ondanks mijn pogingen op de camping om de coupes onder controle te houden.

Daarna werd er met zo’n beetje al het speelgoed in huis gespeeld, waste ik rustig verder, deden we boodschappen, kwam de man thuis, aten we gezond (en vegetarisch), poogde ik de auto in te leveren en liep een stukje hard. Zeer praktisch dus allemaal en voor ik het weet zou ik bijna weer in de waan van de dag verzanden.

Dus ga ik zondag mijn best doen om naast alle praktische zaken ook even een bezinmoment te vinden. Om nog eens door te peinzen over alle inspiratie die ik gedurende de vakantie over vanalles opdeed. En dan kijken of ik die inspiratie nog lang kan laten doorwerken.