Zullen we teruggaan?

Het leek me wel goed om een plaatje te laten zien van op de camping verse pizza uit de steenoven in je pyjama eten. Met daarbij voor de pappa en de mamma een lekker biertje. Naast een kampvuur met gezellige mensen en als toetje marshmallows roosteren.

Dit bij wijze van tegengewicht. Want de eerste dag na de vakantie was meteen een pittige. Dat had ik wel voorzien maar ergens hoopte ik dat het mee zou vallen. Dat viel dan weer tegen.

De wekker ging idioot vroeg, ik versliep me niet (hoezeeee), ging vroeg van huis en deed een poging om voor het aanvangen van de dienst bij te lezen. Dat faalde jammerlijk en ik had in mijn te korte dienstje het gevoel als een kip zonder kop rond te lopen.

Toen een overleg, wat me huiswerk voor de dinsdag opleverde en door naar de peuterdochter. Die had gelukkig een fijne ochtend en eenmaal thuis keek ze naar Frozen II. En bleef voortdurend zeuren om alles wat los en vast zit.

Daarna naar school. Waar het ophalen Coronaproof moet en er rekening moet worden gehouden met een gigantische verbouwing. Een kind uit groep drie én groep vier ophalen blijkt logistiek vrijwel onmogelijk. En al helemaal met een continu vertrekkende peuter. De supermarkt nadien was bijna een rustmoment. En ik had drie kids bij me…

Door naar de zwemles. Daar is mijn ideale scenario opgeheven. De kidsclub is ‘s middags gesloten. En dus sleep ik drie kinderen heen en weer naar kleedkamer, zwembad en restaurant. En daarna nog drie keer. De horror.

Na de zwemles is het tegen half zes. We hebben dan allemaal honger en we zijn moe. En dan moeten we nog naar huis. Het was niet zo gezellig. Tot mijn grote vreugde kwam de man gelijk met ons thuis en fixten we samen het eten. Na het eten nog even lezen en snel slapen voor de meisjes. Had ik bedacht in ieder geval. Beide dames waren het er minder mee eens.

Toen de groepvierzoon eenmaal in bed lag dronken de man en ik koffie en keken we journaal. Dat was ook al weinig vreugdevol, hoewel de koffie lekker was. Om de dag af te sluiten deed ik iets met vaatwassers en broodtrommels. Wat een glamour weer.

Ik wil eigenlijk wel weer lanterfanten in Friesland. Hoewel daar wel veel muggen waren. Misschien moet ik gewoon nog even wennen…

Geef een reactie