De eerste schoolweek zit er op en de eerste zaterdag was een feit. We hadden weinig bijzonders te doen en dus was het belangrijkste doel relaxen.

We keken een filmpje in bed, de groepdriedochter verplaatste haar bed zo’n beetje naar de bank, we douchten met bijna iedereen, ontbeten op ons gemakje, helemaal relaxed dus.

Na het ontbijt, nouja, eigenlijk brunch, plofte ik met een kopje koffie op de bank neer. De wat vermoeide groepdriedochter zag haar kans schoon en besloot mij als matras te adopteren. Ze ging op haar gemakje liggen.

Ze lag er handig bij en toen ik haar gezicht begon te aaien begon ze nog net niet te spinnen. Superschattig natuurlijk. En het zegt ook wel iets over het vermoeidheidsgehalte van mijn middelste gupje.

Gelukkig ging ze na haar ontspanmomentje weer lekker spelen en ze liet zelfs haar leeskunsten zien. Ze vond een boek van haar broer en las daaruit voor aan haar kleine zusje. Leuk om te zien dat de eerste schoolweek in groep drie haar eindelijk het vertrouwen gaf om dan te gaan lezen.