Boba

Op de foto ziet u Boba Fett, althans, een mini figure die Boba representeert. Wist u dat er door Lego zeventien verschllende zogenaamde minifigs werden uitgebracht die dit StarWars personage voorstellen?

Ik ook niet. Maar ik leerde het de afgelopen weken want de groepvierzoon heeft Boba zo’n beetje geadopteerd. Hij weet precies in welke film Boba voorkomt en ook in welke hoedanigheid. Dat Boba (en zijn vader trouwens ook) soort van de slechteriken zijn deert hem werkelijk helemaal niet.

De Boba minifigs schijnen nogal een bijzonderheid te zijn en derhalve niet zomaar te koop. De mannen zochten een paar weken geleden al uit dat een dergelijk figuurtje zomaar rond de twintig euro op moeten leveren en de groepvierzoon constateerde teleurgesteld dat hij niet zoveel zakgeld had.

Voor de lol en de zekerheid werd deze zoektocht afgelopen zaterdag overgedaan en tot grote vreugde van de groepvierzoon bleek er in Tilburg een poppetje voor een schappelijker prijs beschikbaar. De man was graag bereid om dit figuurtje dan maar aan te schaffen, want Tilburg ligt op een prachtige fietsafstand.

Zodoende fietste de man aan het eind van de zondagmiddag richting Tilburg en stuurde toen zijn missie volbracht was de foto met Boba bij een kapelletje. ‘Komt allen tot mij’ staat er op de letters achter hem. De echte kenners kunnen die combinatie vast prachtig duiden, ik hou het voor het gemak maar op ‘wel grappig’.

De groepvierzoon is in ieder geval buitengewoon en bijzonder gelukkig met zijn minifig en leuke bijkomstigheid is dat hij veel van het proces heeft geleerd. Opeens lijkt hij veel meer benul te hebben van geld en de praktische toepasbaarheid ervan. Ook zijn zijn tel capaciteiten wat opgekrikt. Daarnaast leerde hij dingen over kaartlezen, want we konden de voortgang van de man live op de kaart volgen.

Best nog een leerzaam figuur, die Boba.

Geef een reactie