Werkweekend

Werken in het weekend heeft allerlei invalshoeken die een mens zou kunnen beschouwen. Het begint in ons geval met een nogal praktische; de man werkt niet in het weekend en is dus in de gelegenheid om bij de kinderen te zijn. We hoeven dan geen opvang te regelen en dat is natuurlijk prettig.

Een ander voordeel aan werken in het weekend is dat ook in zorgland de meeste dingen gebeuren in de kantooruren. Niet als het op acute situaties aankomt uiteraard, maar de meeste standaard- en regel dingen zijn doordeweeks. Daarmee is de dynamiek in het weekend anders en dat vind ik dan wel weer leuk. Verder krijg je als medewerker in ieder geval op zondag meer onregelmatigheidstoeslag en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

De nadelen van het werken in het weekend zijn vrij duidelijk. Er moet gewerkt worden als de rest van de familie vrij is, en dat is gewoon jammer. Want het is heerlijk om met zijn allen vrij te zijn en op pad te kunnen. Desondanks maken we het toch altijd gezellig met uitgebreid ontbijten/brunchen/dineren waar dat uitkomt.

Een ander belangrijk nadeel is wederom nogal voor de hand liggend; als je werkt in het weekend heb je geen weekend. Want met een gezin dat doordeweeks vanalles moet zijn de dagen die ik dan vrij heb geenszins een vervanging van een vrije zaterdag en/of zondag.

Ter afsluiting nog een mooi voordeel. Als de man met de kids op pad is, of thuis aan het relaxen terwijl ik aan het werk ben, krijg ik geregeld de meest heerlijke foto’s doorgestuurd. Waar ik dan mijn collega’s en zorgvragers dan weer zo af en toe mee kan vermoeien. Dat zorgt dan weer voor positieve gewichtjes in de werkweekend weegschaal.

Geef een reactie