De man vond de mysteryweekenden al weer veel te lang geleden en besloot tot een mini-variant. Heel casual informeerde hij terwijl ik aan het werk was over de app hoe het nou ging met die Italiaanse les. En dat ik het ‘s avonds nodig zou hebben.

Eenmaal thuis mocht ik rond half vijf de groepdriedochter eerst op gaan halen, en daarna zouden we vertrekken. Zo gezegd zo gedaan, nadat ik mijn groepdriemeisje had losgeweekt van de vriendinnetjes met wie ze geloof ik werkelijk de hele week al non stop speelt, gingen we met zijn allen richting station.

Het hele grappige aan de hele mysterie-situatie is dat ik dan werkelijk geen idee heb waar we naar toe aan het reizen zijn. We stapten in de trein naar Den Haag, en het was mij volstrekt onduidelijk bij welk station we uit zouden stappen.

Het bleek het eerste het beste station te zijn, in Tilburg stapten we alweer uit. Gezien de tijd best prettig, want zo tegen zessen krijg ik doorgaans wel trek als ik een dag gewerkt heb.

Gelukkig voor mij gingen we naar een zogenaamde trattoria. Naar la nonna om precies te zijn. Gezien die Italiaanse cursus hoefde ik niet op te zoeken dat dat ‘oma’ betekent. Best een goede naam voor een eetgelegenheid, want oma’s hebben verstand van eten.

We aten erg lekker en vooral was het fijn om zo met zijn vijfen op pad te zijn. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de timing van dit avontuur (op vrijdag aan het eind van de dag is het hele spul toch echt heel erg moe) leidde tot wat meer gemopper van mijn kant op het gedrag van ons drietal. Desondanks hadden we een superleuke avond.

Een prima start van het vrije weekend!