Eerlijk gezegd had ik wel even tijd nodig om bij te komen van mijn frustratie over de nieuwe lockdown maatregelen. Zonder er op in te willen gaan wat ik er nou allemaal precies van vind (ik weet het namelijk gewoon niet zo en ben blij dat ik geen beslissingen hoef te nemen) zijn de consequenties van de lockdown mooi rottig*.

Dus ging ik dinsdag niet sporten, hing lui op de bank, at taart, verdiepte me in noodopvangvoorwaarden, maakte me zorgen om de groepvierzoon, contacteerde zijn meester, belde en mailde me een slag in de rondte om noodopvang te fixen en constateerde aan het eind van de dag dat we het gewoon weer gaan redden.

Gelukkig maar, want op de woensdag stond er een drukke dag op t programma. De man is qua werk sowieso druk en ik had met een goede week vakantie voor de boeg ook een flinke actielijst.

Alle kids gingen naar noodopvang; echt zoveel ? voor Villa Yip en Sportstuif. Zelf vertrok ik rond half elf naar de Merefelt voor een leerlinggesprek, overleg met collega, familiegesprek, cursus oren uitspuiten en aansluitend een late dienst. Niet het minste schema al zeg ik het zelf.

Alle gesprekken verliepen soepel en aan het eind van de middag besloot ik zo op de laatste dag voor mijn vakantie maar eens in de kerstmodus te gaan. Dat was al aangewakkerd door een allerleukst cadeau van de personeelsvereniging en ik vond dat het wel moest kunnen.

Dus ben ik gezellig met onze bewoners aan tafel kerstliedjes gaan zingen. Enkele van onze zorgvragers delen mijn liefde voor de klassieke kerkelijke kerstliederen en daarmee kon ik los. Er werd genoten, geneuried, stiekem meegezongen, ademloos geluisterd en meegeblerd (dat laatste door mijzelf). Mijn collega kreeg op een goed moment zelfs kippenvel en de heel moeilijk benaderbare dame zat met haar ogen dicht te genieten.

Ik vond het een mooi moment en ga met nieuwe energie genieten van onze lockdown kerstvakantie. Ik hoef pas na de kerst weer te komen en ga me maar eens beraden op een nieuw arsenaal aan liedjes.


* Daar kun je ook een ander woord invullen wat wellicht minder geschikt is voor het wereldwijde interweb