Wat mij nu toch overkomt; ik ben een beetje inspiratieloos. Er is gewoon even niet zo veel te melden. Doorgaans kijk ik dan eens door de recente foto’s die ik maakte, maar ook daar is het nu nogal rustig.

Dat we het druk hebben en dat het tegelijkertijd saai is, dat is nu onderhand wel duidelijk. En over de hele lockdowntoestand kan ik maar beter niets zeggen. Vandaar dat ik het even niet meer wist.

Ik herinnerde me plotsklaps dat ik ooit in mijn actievere blogdagen wel eens zogenaamde tags invulde. Vragenlijstjes eigenlijk. Ik riep vriend Google te hulp en stuitte al vrij snel op grote lijsten met lijstjes. Ik heb maar eens een hele passende uitgezocht, namelijk de I love to sleep tag.

Voor de netheid even de credits. Google bracht mij bij een artikel van trendbubbles, die haar inspiratie vond via beauty by Babs (ja echt) en oorspronkelijk werd het lijstje schijnbaar bedacht door energie+. Ik deed er geen onderzoek en doe ook gewoon niet aan linkjes. Google is your friend mocht je meer zin hebben in brononderzoek dan ik.

1. Hoe laat ga je meestal naar bed? Veel te laat eigenlijk. Meestal rond een uur of twaalf. Ik wil een uur eerder, zeker als ik om zes uur op moet staan. Maar het blijft een lastig ding.
2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan? Echt niets bijzonders. Plassen, lenzen uit, tandenpoetsen in willekeurige volgorde. Soms kijk ik nog bij de kids, maar niet eens altijd.
3. Wat doe je als je niet kunt slapen? Dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Hoewel als het voorkomt is het meestal door gepieker en de afgelopen week betrapte ik me er op dat ik lag te bedenken of ik het allemaal wel goed deed en wat ik de volgende ochtend moest gaan doen.
4. Wat is je favoriete slaaphouding? Linkerzijde, rechterzij, rug. Allemaal goed. Zolang ik maar niet op mijn buik hoef te liggen. Dan heb ik het gevoel dat ik stik.
5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken? Nou, weet je, als je me een miljoen wilt geven dan mag dat natuurlijk ook als je me daarvoor wakker moet maken. Maar ik kan nou geen eten verzinnen waarvoor je me wakker mag maken. Ik slaap gewoon graag.

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends? Om zes uur als ik ochtenddienst heb, om zeven uur als de kids naar school moeten. Anders in principe niet.
7. Snoozen of direct opstaan? Meestal toch een keer snoozen. Maar de opsta tijden zijn vrij strak, ik kan het me dus niet permitteren om een half uur de wekker uit de drukken.
8. Slaap je uit in het weekend? Als het kan wel. Vaak brengt de man dan een kopje koffie op een goed moment. Heerlijk!
9. Welke rare dingen doe je in je slaap? Ehm, ik schijn te praten en ook wel te huilen als er dramatische dingen gebeurden. Verder gedraag ik me volgens mij best netjes.
10. Hoeveel kussens liggen er in je bed? Vier gewone en ook nog zo’n voedingskussen. Twee daarvan worden bij het slapen structureel aan de kant gebonjourd. Bij eventueel tv kijken komen ze wel goed van pas.

11. Wat heb je aan in bed? Een shirt en onderbroek. Ik realiseerde me laatst dat de voorraad oude shirts die slaapshirts worden flink uitdunt en dat ik wellicht maar eens iets pyjama-achtigs moet. Tips?
12. Slaap je met sokken aan? Nee. Zijn er mensen die dat wel doen?
13. Hoe groot is jouw bed? Eentachtig bij tweetwintig plus een aanschuifledikant.
14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe… Naar de wc gaan. Wat anders?
15. Droom je elke nacht? Weet ik niet zo goed, maar ik denk van niet. Soms word ik wel erg wazig wakker, dat komt vast door gedroom. Maar ik heb daar bijna nooit een concreet beeld bij.
16. Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren? Ik kan het zo niet echt bedenken, dus heel dramatisch kan het niet geweest zijn.

Tot zover het slaaplijstje. De laatste antwoorden waren wellicht wat korter, maar ik wil graag gaan slapen.

In het kader van de interactie leek het me leuk als iedereen een vraag kiest die aanspreekt en die samen met een antwoord in de Facebook comments zet. Dan leuken we de saaie zondag nog een beetje op.