Tot mijn grote geluk had ik het weekend vrij. Prettig, want dan hoefde ik niet door alle code rood sneeuwtoestanden en avondklok. Helaas voor mij bleek het inderdaad had, want vrijdagavond werd duidelijk dat de zaterdagavonddienst niet bezet zou gaan worden door een invaller en was ik zo’n beetje de enige in het team die niet al werkte of ziek was.

En laten we eerlijk zijn, het is nou niet dat ik ontzettend spannende bezigheden heb op het moment. Vandaar dat ik me zaterdagmiddag dan toch maar weer naar de Merefelt begaf.

Gelukkig heeft ieder nadeel zijn voordeel en dit keer betekende dat dat ik mijn spiksplinternieuwe jas mooi aan de ultieme test kon onderwerpen. Sneeuwstorm op de fiets; dat gaat die jas niet vaak meer beleven vermoed ik zo.

Die nieuwe jas is nog een verhaal opzich. Het geval wil namelijk dat ik tot een paar maanden geleden een ander exemplaar had waar ik echt prima tevreden mee was. Bij een flauw ongelukje had ik alleen per ongeluk een knoop gesloopt en de man vond dat ik dat moest laten repareren.

Dan denkt u ‘laten repareren, hoe moeilijk kan het zijn?’ Maar het ging om een knoop die aan de binnenkant van de jas vast zat en daar ga ik me echt niet aan wagen. Zeker niet bij waterdicht materiaal. Vandaar dat de man de jas inleverde bij de Bever, daar kocht ik hem ook. Toen mijn mooie regenjas na ruim twee maanden en heel vaak natregenen nog steeds niet terug was ging de man bellen.

Mijn vrees werd waar, de jas was kwijt. De Bever biedt dan prima service en ik kreeg het oorspronkelijke aankoopbedrag van de jas als korting op een nieuw uit te zoeken jas en ook nog eens twintig procent. In vroeger tijden zou ik buitengewoon blij geweest zijn met deze situatie, want een nieuwe jas met veel korting.

Nu was ik er echter niet zo enthousiast over. Ik vond mijn jas fijn en uit het oogpunt van de duurzaamheid is deze nieuwe jas ook niet geweldig. Toen ik wat door de jassencollectie klikte werd ik ook al niet echt vrolijk, er zat gewoon niet al te veel bij.

Tot ik zo’n beetje de allerduurste jas zag. Lekker oranje, fijn model, prima eigenschappen, goede rits. Normaalgesproken zou ik geen seconde nadenken over het aankopen van die jas. Zoveel geld ga ik er no way aan uitgeven. Maar met alle korting ging er ruim de helft af en ben ik dan toch gezwicht.

Na mijn avonddienst volgde de ultieme test en bleek dat mijn mooie nieuwe jas ruimschoots aan mijn eisen voldoet. Deze jas wil ik niet meer kwijt!