De laatste weken kregen we veel berichten van de school van onze kids. Op tijdstippen die doen vermoeden dat er behoorlijk wat werk werd verricht buiten de reguliere werktijden om. Door de directeur van de school, administratief medewerkers en ook door de leerkrachten.

Het is logisch, op de school liepen de Corona besmettingen de afgelopen weken in een rap tempo op, maar zeker niet vanzelfsprekend dat al dat extra werk maar te pas en te onpas wordt gedaan.

Ik kan me zo voorstellen dat er behoorlijk wat bij komt kijken om de toestand een beetje in goede banen te leiden. Op het moment dat er ergens sprake is van een besmetting, moet er van alles gebeuren, overlegd en uitgevoerd. Dat is met een paar besmettingen nog te overzien, maar met veel personeel en leerlingen besmet lijkt me dat heel snel een onoverzichtelijke brij worden.

Dan moet er vast intensief overlegd worden met de betrokken ggd en aan de hand daarvan nog meer geregeld en gecommuniceerd. Voor mij als organisatorisch niet bijzonder goed onderlegd persoon klinkt het als een soort nachtmerrie. Ik mag er vanuit gaan dat iemand die schooldirecteur werd wel gezegend is met organisatorisch talent, maar deze kluif stond denk ik toch niet in de taakomschrijving.

Daarbovenop komt dan nog het fenomeen ouders. Die vinden overal wat van, laten dat vast en zeker duidelijk blijken in allerlei niet mis te verstane mails en al die meningen liggen ook nog eens mijlenver uit elkaar. Ik moet bekennen dat ik me ergens toen onze guppen* nog niet besmet bleken, ook schuldig maakte aan het versturen van een ontevreden mail en ik heb er spijt van. Bij deze; sorry.

Op zondagavond rond half tien kwam er wederom een bericht van de schooldirecteur. Het was een lang bericht waarin hij zijn best deed om van alles uit te leggen over de stand van zaken en gemaakte keuzes. Een deel van de strekking was dat ze eigenlijk alleen maar de adviezen van de ggd volgden. Wat, hoewel ik er af en toe echt wel een mening over heb, in mijn beleving volkomen logisch is.

De beste man vertelde ook dat hij intussen zelf ook geveld werd door het virus. En met hem dus flink wat collega’s en nog een hele stapel meer leerlingen. Ik zit daarom vanaf nu alleen nog maar in team ‘ik hoop dat iedereen snel opknapt’ en gun al het personeel van de st@rtbaan na volgende week een hele rustige en gezonde vakantie.


* u leest het goed, guppen. Inmiddels zijn er twee positief getest en ik vrees een beetje voor de derde…

** op de foto ziet u onze jongste telg genieten van heerlijke chocoladecake die speciaal voor ons werd gebakken. Ze zit naast een bos bloemen die we kregen en ook is een spelletje te zien dat ons werd toegeschoven. Zo fijn, al die mensen die meeleven! Oh, en het kind heeft niets aan haar hand hoor, ze vond het leuk om verband te hebben en als echte zuster kon ik het niet laten dat te faciliteren.