Eindelijk is het zover. Na maanden en maanden wachten en vragen is ons jongste exemplaar vijf jaar geworden. En hoe, zou ik willen zeggen. Want hoewel ze op het moment van schrijven formeel nog jarig moet worden, werd er al een flink feestje gevierd.

De zondagochtend bestond uit het vol spanning afwachten wanneer de opa’s en oma’s nou zouden komen. Het geduld werd op de proef gesteld want de familie liep wat vertraging op door een file. In afwachting daarvan aten we maar vast een taartje.

Toen opa en oma er waren gingen we meteen op pad. Er moest namelijk worden geklommen bij klimrijk. Leuk voor het jarige meisje, voor haar broer en zus, haar oudere nichtjes en ook vormde man. Er werd ook appeltaart en een drankje geserveerd en zo was er voor ieder wat wils.

Wat straalde ons meisje bij het zien van alle familie, en zo mogelijk nog meer bij het uitpakken van de cadeautjes. Ze werd dan ook echt ontzettend verwend. De klimactiviteiten waren vervolgens ook erg leuk en het feest was compleet toen ze ontdekte dat iedereen nog mee naar huis zou gaan om daar te eten.

Compleet gesloopt maar zeer voldaan ging de kleuterdochter na het eten slapen. Haar verjaardag kan eigenlijk al niet meer stuk en dan moet het feestje op school waar ze zo naar uitkeek nog komen.

Heerlijk om na al die tijd weer eens uit te pakken en dat er dan ook echt zo van genoten wordt.