Nou we zijn er hoor, in Berlijn. Op zondag moet er gehold worden, maar als we dan toch zouden gaan konden we er net zo goed een iets uitgebreider uitje van maken.

We overtuigden opa en oma een weekendje op te komen passen en vertrokken, nadat we het spul vrijdagochtend bij school hadden afgezet, met enige haast naar het station. We haalden netjes de trein die we moesten hebben, maar eenmaal in Duitsland ging het toch mis met de overstappen. We waren uiteindelijk een uurtje later dan gepland in Berlijn.

Dat was jammer, maar zeker geen ramp. We dropten de tassen in het hotel en gingen door naar de expo van de halbmarathon om daar ons startnummer te halen. Er doen bepaald veel mensen mee en die expo was derhalve nogal ruim opgezet. We hebben ons er vermaakt, niet in de laatste plaats omdat de man een massage voor mij had georganiseerd. Ik vond het prettig.

Vervolgens moest er gegeten worden en dat deden we bij een Japans restaurant. We stonden er even voor in de rij, maar dat was de moeite meer dan waard. Al met al was het een prima dag.

De zaterdag hadden we bedacht voor sightseeing in Berlijn. Niet lopend, want dat is niet handig met die halve marathon in t vooruitzicht en bovendien is dat niets voor de man. Er moest natuurlijk gefietst. De fietsen bij het hotel waren al verhuurd en zo vonden we per ongeluk een verhuurder die ook tandems had.

Het was een uitgemaakte zaak. We gingen per tandem. Na wat overleg besloten we dat ik voor zou zitten. Dan kon de man onderweg op zijn telefoon kijken ter navigatie en bovendien kijkt hij makkelijker over mij heen dan andersom.

Dat fietsen per tandem was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Het is gewoon heel handig en gezellig dat je elkaar goed kunt verstaan terwijl je je door het drukke verkeer begeeft. We moesten wel even wennen aan het opstappen, maar dat ging al vrij snel probleemloos.

We sjeesden een kleine veertig kilometer door de stad en deden vooral ons best om een aantal parken te zien. Erg leuk! Aan het eind van de middag leverden we de fiets weer in, in het hotel waar we verblijven is namelijk een Spa en daar moesten we ook even gebruik van maken.

Na een rondje zwemmen zijn we gaan eten bij een Italiaan in de buurt. Er moest immers pasta worden gegeten. Vervolgens weer naar huis en op tijd naar bed. Zodat we in ieder geval optimaal voorbereid zijn voor de hardlooptocht. Het zal mij benieuwen!