Zomervakantie, en dus zijn de oudste twee jarig. Na het feestje van de groepvijfzoon vorige week zondag, is het nu de beurt aan de groepvierdochter*. Acht jaar is ze alweer. Acht jaar geleden was het ook al warm en werd ons meisje min of meer per ongeluk hier thuis geboren.

Inmiddels is dat kleine meisje al een hele dame geworden. Ze weet als geen ander hoe de wereld werkt en vindt het wel eens wat moeilijk om met al die kennis om te gaan. Ze kan zich helemaal verliezen in lezen en is groot fan van Donald Duck. Ze geniet ontzettend van één op één aandacht en vermaakt zich ook prima met haar broer en zusje.

Zoals het hoort met broers en zussen is er ook geregeld ongeregeldheid, maar in de basis is ons oudste meisje vooral behulpzaam.

Op het feestje van haar broer en de aansluitende logeerpartij bij opa en oma kreeg ze al wat cadeaus en op de feestelijke dag zelf gaat ze gewoon naar de bso. De man en ik zelf zijn nog druk… Dat heeft ook zijn voordelen, want we besloten haar woensdagavond al te verrassen.

We gingen eten in het restaurant waar ze graag komt. Ze at er frietjes met frikandel, een heerlijk ijsje en er was heus verjaardagsvuurwerk. Ik geloof niet dat we haar veel blijer hadden kunnen maken. Als klap op de vuurpijl kreeg ze ook alvast haar cadeau. De Harry Potter Lego bleek een schot in de roos.

Op de feestelijke donderdag zelf mag ons meisje uitdelen bij Sportstuif en gezien de temperaturen zullen ze verder vooral rustig aan doen. Prima passend want haar verjaardag chillend en duckend doorbrengen is geheel in het straatje van onze achtjarige.


* na de vakantie zal ik weer eens een naamswijziging doorvoeren, ze zitten dan immers in groep vijf en zes.