Ons bonnefooi hotel van woensdag bleek een prima plek. Dichtbij een eetgelegenheid en een mooie kamer. De volgende ochtend was er tot vreugde van de dochters een lopend ontbijtbuffet en vertrokken we daarna om de dam en de zwijnen te gaan bekijken.

De dames waren wederom onder de indruk, de dam ziet er net zo uit als in Frozen en voorziet de gehele omgeving van water. Vervolgens zagen we de zwijnen in hun kindergarten lekker chillen en werd er in het bos gespeeld.

Met wat stijgen en dalen (iedereen in ons fietsgezelschap blijkt beter te kunnen klimmen dan ik) gingen we terug naar de Vennbahn. Het is een mooie route met goed asfalt, mindere kant is de drukte en de vele oversteekjes die er in zitten.

Waar we ook tegenaan liepen is de moeilijkheid om een slaapplek te vinden. De prijzen zijn hoog en de beschikbaarheid bepaald beperkt. Toen we donderdag zeker tweeenhalf uur besteedden aan het zoeken van een plek en uiteindelijk een flink eind van onze route moesten afwijken besloten we om de Vennbahn maar eens te gaan verlaten. Onze ervaringen iets verder Duitsland in zijn gewoon beter.

De plek die we dan vonden was wel erg leuk. Een heerlijke familie kamer, lekker eten en een zwembad. Zo hebben we van de vier vakantiedagen er drie gezwommen. Dat is dan weer geen slechte score.

Inmiddels is het hotel voor de vrijdagavond ook geboekt. We moeten er wel een aardig eindje voor fietsen, maar dat moet wel lukken. De slaapplekstress willen we graag vermijden; het kost erg veel tijd en op dat soort momenten blijkt ook geregeld dat mannen van Mars en vrouwen van Venus komen.

De man in de quest van de slaapplaats