De man en ik vreesden er al een beetje voor, een overnachting op zaterdag voor een nog enigszins redelijke prijs zat er niet in. Zo midden in het hoogseizoen is het hartstikke druk en misschien nog wel extra in dit ‘post-Corona’ jaar.

We besloten daarom tot een tussenstop in Bitburg. Bitburg van het bier inderdaad. De dag afstand zou daarmee beperkt blijven en het idee is om op zondag heel vroeg te vertrekken zodat we de tijd hebben om Trier te gaan bekijken. Bijkomend voordeel is dat we de warmte dan hopelijk een beetje voor blijven.

Want op zaterdag was het toch echt heel warm. We begonnen de dag met rustig ontbijt en zwemmen en gingen ergens rond de middag op pad. Naar beneden fietsen ging prima, maar omhoog was toch wel vrij pittig voor het vrouwvolk in het gezelschap.

De man zou de man niet zijn als hij niet een kleine detour in gedachten had en we besloten om maar eens op te splitsen. Hij ging met de groepvijfzoon een groot stuwmeer bekijken, de meisjes en ik zouden rechtstreeks naar het hotel gaan.

Het werd alsnog een zwaar ritje, maar we wisten het doel te bereiken. De meisjes keken vervolgens een tijdje op t gemak naar een scherm en ik genoot erg van de douche. Toen de heren er waren was het stiekem alweer laat. We besloten daarom maar eens simpel MacDonalds te eten. De kids waren er blij mee en het was lekker snel klaar.

Zondag een nieuwe poging om naar Trier!