Het is heftig tijd voor vakantie. In de eerste plaats omdat het écht al weer een tijd geleden is dat we op pad gingen. Ten tweede omdat we met zijn allen erg druk zijn en het heel fijn is om even iets anders te doen en op een andere manier met elkaar te zijn. Als laatste was de afgelopen periode op zijn zachtst gezegd hectisch en is het verzetten van zinnen gewoon nodig.

Gelukkig hadden we al een tijd geleden bedacht dat we in de meivakantie naar Engeland zouden gaan. Een aantal maanden geleden legden we een bezoek aan de Harry Potter studio’s bij Londen vast en de afgelopen weken kreeg ons treinplan langzaam meer vorm.

Londen dus, en vervolgens Schotland om te eindigen bij York. Met de trein heen en anderhalve week later per boot weer terug. Ons schema op deze Koningsdag was tamelijk relaxed. In de ochtend ruimden we op en pakten tassen in, rond twaalf uur vertrokken we ruim te vroeg naar het station en om zes uur hadden we in Brussel de trein naar Londen.

Dat gaf ons in Brussel de gelegenheid een wandeling te maken en hadden we genoeg tijd om door de douane te komen. Nog een hele toestand vond ik, allemaal opgetuigd toen Brexit een feit werd.

Na onze treinrit onder de zee door, de kleuterdochter raakte er niet over uitgepraat, arriveerden we op Kings Cross station. Daar hadden we meteen de eerste attractie te pakken: platform 9 3/4. Best briljant, maar ook wel heel erg gehyped als je het mij vraagt.

Na een hapje eten gingen we per underground én dubbeldekker bus naar ons hotel. De groepzeszoon is nu al in zijn element en blijft vertellen hoeveel hij van Londen houdt. We hebben het hele weekend om de stad te ontdekken!

De man schrijft trouwens ook weer mee! https://trackmytour.com/FfXZ7