Het allereerste wat we vastlegden aan onze trip naar de UK was een bezoek aan de studio’s waar de films van Harry Potter werden opgenomen. Zelf ben ik al sinds de boeken ooit verschenen fan van de tovenaarswereld en sinds de man de boeken voorleest ben ik niet meer de enige enthousiasteling bij ons thuis.

Vandaar dat het idee van een Harry Potter trip ontstond en dat begon met een bezoek aan de studio’s. Het bleek trouwens een goede zet om ruim van te voren te boeken, want het is een gewilde activiteit. Als we, zoals we vaak doen, op de bonnefooi waren gegaan, hadden we er niet in gekund.

Om het feest compleet te maken, besloten we er ook maar een high tea bij te boeken. We aten ‘s morgens een betrekkelijk licht ontbijt, wandelden een tijdje door de stad, namen de trein naar Watford Junction en het laatste stuk ging in een mooie themabus.

Rond uur of één waren we bij de studio’s, en hoewel er echt veel mensen waren, voelde het niet overdreven druk aan. We konden direct aanschuiven voor de high tea en in de sfeer van de Harry Potter magie was dat inderdaad een feestje opzich. En toen moest de tour nog beginnen.

Die Tour was vervolgens echt de moeite waard. Er zijn eindeloos veel decors en sets bewaard en het is tof om daar tussendoor te wandelen. De aankleding van het geheel is fantastisch. Uiteraard is de intentie wel geld verdienen en dus is het duur en druk, maar tegelijkertijd ademt het geheel ook magie.

Zelfs de shop was echt de moeite van het bezoeken waard. De meiden kozen er allebei een mooie toverstok uit en ik zal bekennen dat ik me moest inhouden om niet hetzelfde te doen.

Op de terugweg werd er in de trein getoverd en aten we het laatste stukje van de high tea op. Die hadden we in een doggybag gestopt en het werd keurig in de koelkast bewaard. Goed geregeld.

Het was een heerlijke, en vooruit, wat overweldigende dag. Dit gaan we niet snel vergeten!