Alnwick, de Britten zelf zeggen trouwens Annick, stond in alle eerlijkheid alleen maar op ons lijstje vanwege een zeker kasteel dat er staat. Het lag betrekkelijk makkelijk op de route van Schotland richting York en Hull en zo werd een bezoekje ingepland. Paste mooi in ons Harry Potter thema.

Ik moet zeggen, ik was geenszins teleurgesteld. Wat een prachtig kasteel zeg. Het is zowel van binnen als van buiten werkelijk prachtig en het wordt in de winter zelfs nog bewoond door de Duke die erbij hoort.

Dat het zo mooi en compleet is maakt het kasteel ook interessant als filmlocatie voor de meest uiteenlopende projecten. Voor de eerste twee Harry Potter films werden er derhalve opnames gemaakt. Dat geldt ook voor films/series als bijvoorbeeld Black Adder en zelfs een transformer film.

In het kasteel deden we een historische tour, een filmtour, we dronken natuurlijk koffie, gingen op drakenmissie, keken rond in de vertrekken binnen en deden mee aan een heuse vliegworkshop. Op een bezem wel te verstaan.

Cool!

Om het geheel af te sluiten maakten we nog een wandeling en zo brachten we een uur of vijf in en rond het kasteel door. Best lang, vond ik. Zeker omdat het weer beduidend frisser was dan de afgelopen dagen.

Na de kasteelexpeditie aten we in het dorpje en gingen daarna per bus, waar we op een holletje naartoe moesten, terug naar het hotel om de tassen te gaan halen. Er stond vervolgens nog een treinreis op het programma.

Dus bracht een taxi ons naar het station en keken we anderhalf uur uit het raam/naar de hond in de stoel naast ons/naar een telefoonschermpje. De reis naar York verliep soepel en het is nu lekker dat we twee nachten op dezelfde plek slapen.

Op vrijdag en zaterdag gaan we York verkennen. Dat schijnt ook zeer de moeite waard te zijn. Oh, en last but not least, de man schreef ook weer van alles. Tot morgen!