X

To blog or not to blog

Er is sprake van een blogcrisis. Dat klinkt heel dramatisch, maar het is denk ik niet zo erg. Misschien is het zelfs wel verfrissend. Het is wellicht opgevallen dat het nogal stil was hier.

Dat kwam deels door de meivakantie, we hadden met het hele gezin vrij en het leek me wel eens goed om het stukjes tikken even helemaal los te laten. In de weken ervoor had ik toch al weinig inspiratie en dus was het een mooi moment voor een pauze.

Zo tegen het eind van de vakantie, die overigens heerlijk was, keerde de blogenergie en inspiratie niet terug. Sterker nog, ik constateerde dat ik naarmate ik rustiger deed, er steeds minder zin kwam. Ik had eindeloos kunnen schrijven over Donald Duck, achtbanen en meer van dat soort zaken, en ook over de zorg is altijd iets te zeggen, maar ik vond het wel even goed.

Vandaar toch de term blogcrisis. Nu ik een kleine maand ‘offline’ was, merkte ik toch ook wel dat ik het mis. Het ordenen van gedachten, de interactie, het hopelijk hier en daar wat inspireren leveren me energie op. Ik vind het gewoon leuk.

De andere kant is dat ik zelf soms wat focus mis in mijn eigen gezwets. Wat wil ik nou? Schrijven over het moederschap, over de zorg, een combinatie daarvan? Of gewoon over wat er voorbij komt? En stel dat ik dan focus aanbreng en me bijvoorbeeld richt op de zorg. Daar kan ik veel over schrijven, maar moet ik het dan niet wat professioneler aanpakken?

Twijfels, twijfels. Ik wil dus wel door. Maar hoe precies weet ik even niet. Graag jullie input!

Bianca:

View Comments (6)

  • Ik had je blogs al gemist inderdaad! Al die twijfel is volgens mij helemaal niet nodig, ik vind je blogs leuk, verfrissend en eerlijk. Focus heb ik nog nooit gemist. Ik vind het leuk dat je schrijft over wat je bezig houdt, of dat nu privé is of werk. En wat mij betreft zijn de blogs over je werk ook helemaal goed. Het is juist jouw persoonlijke perspectief dat het leuk maakt om te lezen, vind ik!

  • Ik vind het lezen van je blogs erg leuk. Je schrijfstijl is leuk en je kijk op t leven. Juist de combinatie die je hebt van je gezin en je werk is erg leuk. Echter is het allerleukste dat we kunnen lezen wat jij fijn vindt om te schrijven, omdat je het prettig vindt en niet omdat het moet.

    • Dank voor jouw reactie! Fijn dat je de stukjes waardeert. Schijnbaar moest ik dat even horen.

  • Jouw jip en jannekestukjes zoals je het eens een keertje noemde vind ik heerlijk! ik neem er echt een momentje voor, en dat is voor mij best bijzonder aangezien ik meestal gewoon doorraas :)
    kan je het niet een beetje afwisselen? als je behoefte hebt aan meer op de zorg doe je een serietje zorg. misschien aankondigen dat er een aantal komen over de zorg dan weten je lezers ook dat je niet voor altijd jip en janneke af bent en dan blijven ze hangen.
    voor mij: ik vind alles leuk, en lees met plezier!

    • Ahhh, dankjewel Klaaske! Fijn om te lezen. Ik ga gewoon door is mijn conclusie.

      Enneh, we moeten echt eens afspreken!