Bye Tsjechië

Aan alle het goede komt een eind en dus ook aan ons verblijf hier in Tsjechië. We hebben de laatste twee dagen optimaal benut, zo vinden we zelf. Woensdag zochten we het mooie weer op in Oostenrijk.

Er zit daar een kleinschalig dierenpark, succes gegarandeerd met onze kids. Het was op een klein uur rijden (leuk die bochten door de bergen) van Lipno, waar het weer die dag te wensen over zou laten. Ideaal dus. We hadden een heerlijke dag.

Op donderdag wilde de man alweer fietsen, en graag om het meer. Dat deed hij ’s morgens lekker zelf. Intussen knutselde de groepdriezoon een mok bij het animatieteam en gingen de meisjes uitgebreid in bad.

Nadien gingen we naar Bollo, de mascotte van Landal, die aanwezig zou zijn bij het voorlezen. Werkelijk verschrikkelijk natuurlijk, maar de groepdriezoon vindt dat dus geweldig. De kleuterdochter vindt het danig interessant en erg spannend. De peuterdochter vindt die beer op haar beurt doodeng.

Van een afstandje wil ze er dan wel graag naar kijken. Ze voorziet het ook van commentaar ‘Bollo eng, Bollo hoed op’. Ik kan haar niet anders dan gelijk geven.

Na een slaapje van de jongste en een rekening (ja, van en voor Bollo) door de oudsten, was de man uitgesjeesd en gingen wij naar de rodelbaan. Dat was het laatste onderdeel op de Lipnoberg wat we nog wilden doen en het bleek een groot succes.

Hoe harder hoe beter bleek het devies van de kleuterdochter. Toen ik haar de rem in handen gaf, gebruikte ze het ding gewoon niet. We kwamen met een vaartje van bijna vijftig kilometer per uur naar beneden en het meiske zat de hele rit de gillen van de lol.

Op vrijdag verlaten wij ons huisje, brengen nog een paar uur door in de prachtige speeltuin en rijden daarna naar Neurenberg. Dat laatste weten de kids nog niet, het Playmobilland aldaar wordt vast de verrassing van de vakantie.

Geef een reactie