Je hoort het wel eens langskomen, drie is het nieuwe twee. En dan gaat het over het aantal kinderen in een gezin. Waar eerder twee kinderen de norm zou zijn geweest, is de laatste jaren drie of meer kinderen ook weer hip. Althans, dat meen ik tussen de regels van ‘het leven’ gelezen te hebben, want ik kan het niet onderbouwen met krantenberichten of Wikipedia-pagina’s.

Het fascineert me wel, dat het aantal kinderen dat je hebt schijnbaar deels bepaald wordt door mode. Of een trend zo je wilt. Tegelijkertijd zou ik het dan uit protest tegen zo’n gril anders willen doen. Maar ook dan laat je je er door leiden, dus dat schiet alsnog niet op.

Bij de beslissing over een derde of niet hebben we ons geloof ik niet laten leiden door een norm of trend. Wel door hoe gaat het nu, hoe zien we de toekomst en simpelweg door gevoel.

En dus krijgen de kleuterzoon en peuterdochter een broertje of zusje. Hopelijk komt het bibje (baby in buik) zo tegen april gezond en wel ter wereld. Tot nu toe verloopt het allemaal prima!