Op de planning stond op deze vakantiedinsdag helemaal niets. Lanterfanteren leek mij wel een prima idee. We zijn immers op de lanterfantercamping. We hebben een heerlijke directe omgeving en de groepvierzoon maakte een nieuw vriendje, dus een keer geen activiteiten.

De man is een nogal bezig typ en vond het helemaal niets doen maar lastig. Hij heeft rustperiode van het hardlopen en dus fietste hij maar een rondje om het Lauwersmeer. En ‘s middags kon hij het toch niet laten om wat activiteiten te regelen.

Er worden op het terrein hier namelijk geregeld groepsactiviteiten in de vorm van touwparcours, klimmen, tokkelen, kanoën, suppen en meer van die dingen gedaan. Dat spreekt natuurlijk nogal tot de verbeelding en kon mooi op deze middag.

Vandaar dat de man, groepvierzoon en groepdriedochter na de regenbui van drie uur samen met het nieuwe buurvriendje, zijn zus en hun vader en nog wat andere gasten gingen boogschieten. Een klein uur later kwam de groepdriedochter bijzonder enthousiast vertellen dat ze een ballon had weten te raken en dat ze nu op het touwparcours gingen.

Dit tot vreugde van de man en groepvierzoon. Dat zijn stiekem echte klauterkabouters die al die touwen geweldig vinden. De groepdriedochter deed een beetje voor spek en bonen mij, zij miste wat lengte en kracht.

De groepvierzoon echter, legde tot mijn verbazing bijna het gehele parcours af, met hier en daar wat hulp van de instructrice. Ook de man was goed in vorm en had een mooie alternatieve training op deze manier. De groepvierzoon was tegen het avondeten ook helemaal gesloopt.


Op de foto zie je, als je goed kijkt, de man die de groepvierzoon vastlegt, die op zijn beurt op een touwbrug staat. En hoewel een nat pak in deze het worst case scenario was, vond ik dit best spannend.