De groepvierzoon is zoals wellicht bekend nogal in de ban van StarWars. Hij kijkt graag naar de tekenfilmvariaties die er te vinden zijn en ook naar de gewone films, op voorwaarde dat het niet eng is. Want daar gaat hij eng van dromen zo zegt hij. Best handig, dat hij het zelf censureert.

Naast het kijken naar StarWars, wordt er ook heel veel (na)gespeeld en getekend. Het wisselt een beetje af welk figuur favoriet is, het zijn de voor de hand liggende helden, maar ook vaak de coole slechteriken.

Het naspelen gaat doorgaans in de vorm van rollenspellen. En dan is het toch handig als er nog wat meer mensen meedoen. En daar spelen de zusjes geregeld een rol. De groepdriedochter is inmiddels bijna net zo goed op de hoogte van alle verhaallijnen en is op haar beurt fan van andere personages.

Zo heeft ze haar zinnen gezet op een Lego set met daar in een bepaald figuurtje. Ze heeft ook pech, want het is nogal een slecht verkrijgbare set, dus het kan nog wel even duren.

Waar de groepvierzoon zich vaak identificeert met de mannelijke personages doet de groepdriedochter dat met de vrouwelijke. Ze is derhalve geregeld Padme Amidala of Leah Organa. Deze dames houden er nogal boeiende haarstijlen op na en de groepdriedochter heeft nu bedacht dat ze dat ook wil.

Dus of ik twee platte knotjes van vlechten een de zijkant van haar hoofd wilde maken. Ik ben helaas niet de allerbeste om dat aan te vragen, want ik ben gewoon niet superhandig met die haren. Twee vlechten lukten me nog wel, maar om daar de betreffende platte knotjes van te maken bleek niet haalbaar. Gelukkig was ze ook tevreden met de varianten die ik ervan brouwde.

Vervolgens wilde de peuterdochter natuurlijk ook, en dat was al helemaal onmogelijk. Nog goed dat ze het zelf niet kan zien, want het leek nergens op. In het spel doet de peuterdochter ook vaak een duit in het zakje. Ze is dan robot R2D2, en kan het geluid dat die maakt inmiddels prachtig imiteren.

Maar goed, Leah haren dus. Uiteindelijk nog best soort van grappig. Ik hoop dat ze voorlopig niet vraagt om het kapsel van Rey, want dat is wel heel bijzonder.